Преди няколко години не вярвах, че в клиниката ни ще влизат и много мъже и че всички те искрено ще се интересуват от най-подходящите за тях естетични манипулации, с които да поддържат тялото и лицето си. Но днес това е факт. Да говоря с тези наши пациенти е истинско удоволствие, защото виждам, че искат да се погрижат за себе си и че са все по-компетентни по отношение на новите процедури (стане ли дума за апаратни процедури, често ме изненадват с познанията си!). С тях най-често обсъждаме лазерната епилация, която вече е еднакво желана и от двата пола.

За да бъда максимално полезна на мъжете, ще насоча вниманието им към зоните, които обработваме с успех, а също към възможностите за разреждането, изтъняването и пълното премахване на окосмяването.

Раменете и гърба

Мъжете често признават, че най-много ги притеснява окосмяването по гърба – когато са на плажа или край басейна, когато се преобличат във фитнеса или пред интимните си партньорки. Понякога космите растат плътно, друг път са на „туфички“ по кръста, плешките, около линията на гръбнака и раменете. Премахването им с бръснене е краткотрайно, а с кола маска – болезнено, защото косъмът е дебел, а коренът му – дълбок. Мястото също е неудобно – няма как да се справиш сам, трябва ти помощ. В този случай лазерната епилация е не просто удобно, а и дълготрайно решение.

Гърдите и корема

Най-популярната зона. Близо 70 процента от нашите пациенти си правят лазерна епилация в тази част на тялото (някои избират гърдите, други – корема, трети – и двете). Харесват се повече с гладка кожа или искат мускулатурата им да изпъкне по-добре. Понякога ги водят само практични мотиви – бързат да се разделят с раздразнението и сърбежа, които окосмяването в тази зона създава, особено в топлите месеци.

Задната част на врата

Мястото, на което космите растат с бързината на косата. Някои мъже минават тази зона с бръснача, докато дойде време за часа им при фризьора, други избират лазерната епилация. Така си осигуряват свежо усещане между две подстригвания и си спестяват няколко допълнителни бръснения.

Под линията на челюстта и шията

Дразните се от плътното окосмяване под ръба на челюстта, което слиза към врата? Разбираемо е. В тази зона космите често се обръщат и растат навътре, причинявайки възпаления. Какво можем да ви предложим? Няколко лазерни процедури, след които космите изтъняват и растежът им се забавя. В резултат врастванията изчезват.

Скулите

Понякога окосмяването на лицето е много силно и гъсто, и обхваща дори скулите. Постоянното бръснене в тази зона дразни нежната кожа, води до обриви, до пъпки с гноен връх или до влошаване на вече съществуващото акне. Препоръчвам ви няколко лазерни процедури, за да „олекотите“ косъма (когато той стане по-тънък, гореописаните проблеми няма да ви притесняват). Някои мъже се подлагат на този тип епилация и за дефинират по-категорично формата на брадата си.

Важно е да знаете също, че дискомфортът от лазерната епилация е минимален – импулсът напомня леко „парване“ с ластик. За да се чувствате максимално спокойни, при нужда прилагаме и локален анестетик. Не забравяйте, че преди процедурата космите в желаната от вас зона трябва да бъдат избръснати и да не се излагали тялото си на слънце в продължение на две седмици. За останалото можете да се доверите на нас.

 

DR-DENKOVA DERMATOLOGY e клиника по естетична и клинична дерматология, създадена от д-р Радина Денкова. За да получите безплатна консултация за лазерна епилация с дерматолог, свържете се с нас на тел. 0700 11 800 или www.dr-denkova.com