Какво се случва с окосмяването след първата процедура?

Космите в активна фаза на растежа и съответно техните фоликули биват унищожени от лазера. След определен период от време се появяват нови косми, които по време на първата процедура не са били в активна фаза (т.е. във фоликула все още не се е образувал нов косъм). Веднага щом е готова следващата „армия“ от косми идва време за нова лазерна процедура.

Защо обезкосмяването трябва да се прави средно на 6-8 седмици? Не може ли по-често за по-бързи резултати?

Процедурите се правят средно на 6-8 седмици, защото такъв е цикълът на растеж на косъма. За да получите най-добри резултати, съветваме ви да спазвате предварително уточнения график.

Еднакво бързо ли растат космите в различните зони?

Не, всяка зона има различен растежен цикъл. Затова процедурите на лицето обикновено се правят на 4-6 седмици; на торса (гърди, гърб, подмишници, стомах и т.н.) на 6-8 седмици; на краката – на 8-10 седмици. Теоретично почти всички косми на брадата винаги са в анагенна (разтежна) фаза, но само между 30% и 60% от космите на краката обаче са в същата фаза. Останалите са във фаза на преход (катагенна) или на покой (телогенна).

Каква част от окосмяването ще изчезва след всяка процедура?

Количеството варира, но обикновено става дума за около 20%. С всяка следваща сесия ще виждате все по-голямо подобрение. Някои косми ще излизат от фоликула веднага, други ще продължат да растат и ще паднат няколко седмици по-късно.

Колко процедури са нужни за максимален резултат?

За да се повлияе върху всички космени фоликули при нормален хормонален фон, обикновено са нужни между 6 и 8 процедури.

След основния курс окосмяването завинаги ли изчезва?

Реалистично е да очаквате около 70-80 процента от окосмяването да бъде напълно унищожено. Останалата част ще стане по-тънка и светла.

Как мога да поддържам кожата си гладка целогодишно, без отново да прибягвам към скубане или бръснене на малкото останали косъмчета?

След основния курс от 6-8 процедури можете да правите по една поддържаща процедура годишно. По този начин ще държите под контрол малкото останали косми и новите космени фоликули, които тялото ще се опита да „произведе“.

 

DR-DENKOVA DERMATOLOGY e клиника по естетична и клинична дерматология, създадена от д-р Радина Денкова. За да получите безплатна консултация за лазерна епилация с дерматолог, свържете се с нас на тел. 0700 11 800 или www.dr-denkova.com