Как да се подготвя за първата ми процедура?

Поне 2 седмици преди процедурата не бива да отскубвате космите (с пинсета, кола маска или епилатор), за да бъде възможно обработването и унищожаването на космения фоликул.В деня на процедурата или ден преди нея зоната трябва да бъде избръсната или обработена с тример. Бръсненето е нужно, за да не се разсее лазерната енергия в косъма, който излиза над кожата, а топлината да отиде директно към фоликула.

Какво е нивото на дискомфорт от 1 до 10?

Според повечето клиенти, дискомфортът е напълно поносим, т.е. в диапазона 2, 3, 4. Обикновено усещането се описва като лек удар с гумен ластик.

В кои случаи може да се появи по-голям дискомфорт?

Всичко зависи от обработваното място (интимните зони са по-чувствителни), дебелината на косъма, цвета на кожата. По-мургавите хора изпитват повече дискомфорт, защото имат повече пигмент както в косъма, така и в кожата. Премахването на по-дебелите косми също е по-неприятно, но след всяка процедура те стават по-светли и тънки, и болката съответно намалява.

На какво обезболяване мога да разчитам?

Някои лазерни системи разполагат с т.нар. динамично охлаждане – кожата се охлажда милисекунди преди всеки лазерен импулс за повече комфорт.

Колко време отнема една процедура?

Обработването на различните зони (крака, ръце, горна устна, бакенбарди, интим и пр.) може да отнеме от 5 до 50 минути.

Какво трябва/не трябва да правя непосредствено след процедурата?

Избягвайте излагането на слънце на третираната зона поне 3 дни преди и след процедура. Нанасяйте фотозащита с максимален фактор върху обработените места. Така ще елиминирате риска от пигментации.

Как да премахвам косъмчетата, които растат в обработваните зони между отделните процедури?

Между процедурите е разрешено единствено бръснене. Всяко изстръгване с епилатор, кола маска или пинсета би съсипало ефекта от епилацията.

А може ли да използвам депилиращ крем?

Забравете депилиращите кремове докато правите лазерна епилация. Освен частта на косъма, която е над кожата, те унищожават част от стъблото му и съответно от пигмента му. А това намалява ефикасността на процедурата.

Какъв е възстановителният период?

Възстановителен период няма, защото лазерът не нарушава цeлостта на кожата, а единствено космения фоликул. Веднага след процедурата може да се върнете към обичайните си занимания.

 

DR-DENKOVA DERMATOLOGY e клиника по естетична и клинична дерматология, създадена от д-р Радина Денкова. За да получите безплатна консултация за лазерна епилация с дерматолог, свържете се с нас на тел. 0700 11 800 или www.dr-denkova.com