Изкушени от идеята да спестят време и пари, много иначе интелигентни хора не разбират кога са поели към най-близкото козметично студио за епилация, украсено с надпис „Промоция!”. Ако по пътя срещнат и приятелка, която да ги увери, че „момичетата от студиото са много готини”, убеждението, че са взели правилното решение, се циментира. За съжаление, подобни решения много често водят до разочарование – очакваните резултати така и не идват, но дори могат да застрашат сериозно здравето ви. Затова ви съветвам, когато си правите лазерна епилация, да се информирате подробно за процедурата и да се доверите на дерматолог.

Причините? Ето най-важните от тях

Дерматологът е лекар (т.е. завършил е медицина и е специализирал дерматология), носи отговорност за здравето на пациентите си и благодарение на професионалните си познания може да реагира адекватно при евентуални усложнения.

Дерматологът е преминал обучение и е сертифициран да работи с лазери, за да ги използва за решаването на различни дерматологични проблеми – премахване на кожни образувания, лечение на капиляри, белези, окосмяване и пр. Познава отлично различните работни протоколи и ги следва стриктно.

Като лекар той цели да реши дълготрайно проблема с окосмяването (който освен естетически, често е и психологически), а не да поддържа ниво на окосмяване, което изисква да правиш процедури редовно, дълго, а често и безкрайно.

Изборът на безопасен режим е гарантиран от правилната оценка на цялостното състояние на кожата на конкретния пациент.  Дерматологът има предвид също всички бенки, пигментни петна или други образувания, което не бива да се третират.

Изискванията към дерматологичната клиника са много по-високи по отношение на поддръжката и сервиза на техниката, с която се работи, отколкото към козметичните студия. А това е критично важно, когато става дума за безопасно лазерно третиране.

Лазероидните апарати, които много козметични студиа използват, често са некоректно и подвеждащо рекламирани като лазерна епилация. Всъщност става дума за фотоепилация, която няма предимствата на лазерната по отношение на трайното обезкосмяване.

 

DR-DENKOVA DERMATOLOGY e клиника по естетична и клинична дерматология, създадена от д-р Радина Денкова. За да получите безплатна консултация за лазерна епилация с дерматолог, свържете се с нас на тел. 0700 11 800 или www.dr-denkova.com